Vem är jag?

Dags att bygga upp självförtroendet, öka rörelseglädjen och prestationen!

Jag heter Jesper Vesterberg och har en 3 årig kandidatexamen (Kandidat Medicin inriktning idrottsmedicin/sport medicine) från “Tränarprogrammet inriktning Idrottsfysiologi, Idrottsmedicin och Idrottspsykologi” i Umeå universitet.

Jag är Idrottsfysiolog och förstår på cellnivå vad som sker vid träning inom hälsoaspekten fysisk aktivitet och prestationsaspekten.
För mig är hälsan att våga och kunna röra på sig utan smärta eller förhindra fysiologiska sjukdomar.

Prestation är vad idrotten ställer för krav på dig och vilken kapacitetprofil du har för att utföra kraven. Genom fysiologiska tester kan jag analysera vart vi ska börja för att optimera din träning och ta steget närmare dina mål.

På programmet lärde vi oss “klassisk svensk massage, idrottsmassage, triggerpunktsbehandling, terapeutiska töjningar och avslappnande massage”.
Det positiva med ett djupgående program i ryggsäcken är att jag har koll på anatomin och bredare förståelse på hur vi kan lösa dina problem. Det kanske inte är massage du behöver för att få bort smärtan utan är ett träningsprogram.

Hur kom jag hit och varför brinner jag för detta?

Jag har själv tränat en rad olika lagidrotter och försökte elitsatsa i handbollen genom att flytta till Halmstad på gymnasiet, vilket inte gick hela vägen. Idag är jag styrke och konditionstränare för BBK Handboll & Fotboll herrar. Jag brinner för att se andra människor lyckas och ger allt för deras hälsa, både psykisk och fysiskt. Det handlar om helheten – kost, sömn, välmående och optimal träningsbelastning för atleterna för att prestera på topp.

Är ett optimerat träningsprogram lösningen på alla problem?

I många fall är det brist på motivation som hindrar människor från sina mål. Genom en dialog om dina mål och ett motiverande samtal kommer vi arbeta tillsammans för att uppnå dina mål. Efter ett besök hos mig kommer du ha förståelse och kunskap till varför du behöver ett visst tränings eller behandlingsprogram. När du förstår syftet med tränings eller behandlingsformen ökar motivationen och vid ökad motivation förbättras resultatet.

Nu tar vi oss igenom denna resa tillsammans!

För dig som bor i Boden med omnejd t.ex Luleå, Älvsbyn, Kalix, Piteå, Skellefteå, Umeå, Robertsfors, Örnsköldsvik, Härnösand, Sundsvall, Gävle, Uppsala. Då ska ni ta och kontakta mig så löservi något grymt till er.